Om oss

Terminsavgift:
Vi försöker hålla terminsavgiften så låg som möjligt med 350 kr per termin (vår/höst).
Bankgironummer: 5873-7727
 Swish: 1230334623

Dansledare:

Våra ledare heter Erika, Aria, Camilo, Elias, Torill, Yonhatan, Vickan, Katarzyna, Julia, Karro.
Vi erbjuder regelbunden veckoträning på fritiden. Dessutom får skolbarn möta oss och lära läroplansämnen med konstnärliga uttrycksformer, t.ex. att åka 7:ans och 8:ans tabell på skridskor.

Gästlärare och dansresor:
Ibland kommer gästlärare från Balettakademien i Stockholm, Steps i New York eller från någon annan instution på besök och håller klasser. Ibland är det "gamla" ledare som vill komma tillbaka för en helg, hålla klasser och träffa alla igen.
I juni 2018 åkte våra tonåringar till vår vän-dansskola i Brooklyn, USA - ett partnerskap som vuxit fram via våra internationella besök. Tack till Lynda Senisi, Mary Kate Sheehan och Julia Ehrstrand!
Gruppen Plejaderna åkte till Mumbai i Indien år 2019 och dansade. (Läs mer här)
Årliga residens innehåller uppsökande verksamhet, bl.a. i närliggande skolor. Internationella besök med EDC

Dansuppvisningar:
Förutom våra två årliga uppvisningar Julshowen i slutet av december och Dansforum i maj/juni så får vi ofta förfrågningar om vi vill visa upp dans vid andra tillställningar. När vi fått en förfrågan så får dansledaren fundera ut vilka/vilken grupp som lämpar sig bäst att åka just den gången. Vi försöker se till så att alla någon gång får visa upp sina färdigheter.

Dansforum:
Är ett årligen återkommande evenemang som kräver mycket, både av styrelsen och av föräldrar. I och med att alla hjälps åt varje år klarar vi att genomföra detta evenemang!

Vår danslokal:
För många år sedan kom frågan upp om att vi skulle kunna hyra Röda skolan av Ovanåkers kommun istället för gymnastiksalen i Viksjöfors skola. Efter intensiva funderingar, undersökningar och diverse tillstånd så beslutades att vi skulle göra ett försök. Och nu är Röda skolan platsen där all verksamhet utgår från och där barn, unga och vuxna möts i dansen och inkluderingens tecken!

Viksjöforsbaletten samarbetar med: